Filter

Merk

Prijs

€ 0,00 - € 255,00

Startkabels

Startkabels zijn een essentieel hulpmiddel dat iedereen in zijn of haar auto zou moeten hebben. Het kan soms voorkomen dat u vergeet de verlichting of andere elektrische apparaten in uw auto uit te zetten. Als u dan na een tijdje bij de auto terugkomt, start de auto niet meer. Als u een elektrisch apparaat te lang aan heeft staan in uw auto zonder te rijden, kan de accu leeg raken. Met behulp van startkabels kunt u een lege accu weer van stroom voorzien om te kunnen starten.

Startkabels gebruiken

Als u van plan bent om auto startkabels te kopen, is het heel belangrijk dat u ook weet hoe ze gebruikt moeten worden. Het gebruik van startkabels is niet zonder gevaar. Zorg bij het gebruiken van auto startkabels ervoor dat u de plus en min polen goed aansluit!

Voor het starten van een auto met behulp van startkabels, volg de onderstaande stappen:

1. Positioneer de auto's: Plaats beide auto's tegenover of naast elkaar, zodat de startkabels gemakkelijk beide accu's kunnen bereiken.

2. Verbind de startkabels: Sluit de auto startkabels aan in de juiste volgorde:

- Sluit de rode klem aan op de positieve pool (+) van beide auto's.

- Sluit één van de zwarte klemmen aan op de negatieve pool (-) van de werkende auto.

- Sluit de tweede zwarte klem aan op een ongeverfd stuk metaal op het motorblok van de auto met de lege accu.

3. Start de motor: Start de motor van de werkende auto en laat deze een paar minuten draaien.

4. Start de auto met de lege accu: Probeer de auto met de lege accu te starten.

5. Verwijder de kabels: Verwijder de kabels in de volgende volgorde:

- Verwijder eerst de zwarte kabel van het motorblok met de lege accu en daarna de andere.

- Verwijder de rode kabel eerst van de lege accu en dan pas van de andere auto.

Door het volgen van de bovenstaande stappen kunt u veilig uw eigen auto of die van iemand anders starten met behulp van startkabels. Ons advies is om dit te laten doen door iemand die bekend is met het gebruik van startkabels.

Auto startkabels kopen

Als u van plan bent om auto startkabels te kopen, zijn er een paar aspecten waar u op moet letten. Bij het aanschaffen van startkabels raden wij u aan om kabels te kopen van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat het gemaakt is van dik isolatiemateriaal en hoge kwaliteit klemmen. Overweeg daarnaast ook de lengte van de auto startkabels. De startkabels moeten gemakkelijk kunnen worden aangesloten op twee auto's en ook weer makkelijk kunnen worden opgeborgen.

Wilt u meer informatie over startkabels?

Wilt u meer informatie over startkabels of advies over het aanschaffen hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de mail of telefoon.

Startkabels | Online startkabels bestellen bij MB Car Audio